Dé manier om uw vloeren te dweilen

author
4 minuuts, 14 tweedes Lees

Zeg vaarwel tegen vloeren die vuil lijken, zelfs nadat je ze hebt schoongemaakt, door deze tips te volgen die zorgen voor een brandschoon resultaat elke keer dat je dweilt. Voor de andere middelen die je nodig hebt kun je terecht bij de parket webshop.

U hebt zojuist de dweil gepakt om een ​​gemorste stof op te ruimen of het dagelijkse vuil weg te vegen, maar gaat u uw vloeren daadwerkelijk vuiler maken met deze reinigingstool? Als u een groezelige vloer overhoudt, hoeveel u ook schoonmaakt, overtreedt u misschien de eerste regel van dweilen: eerst stofzuigen, daarna dweilen. Zonder schoon te vegen of te stofzuigen, dweilt u een vloer die bedekt is met stof, vuil en haar eenvoudigweg het vuil rond. Als je deze fout je hele leven al maakt, zijn er misschien nog een aantal andere punten die je kunt verbeteren in je schoonmaakroutine. Dus, als je deze eerste stap met succes hebt uitgevoerd, probeer dan de even cruciale componenten die volgen te implementeren, en je vloer zal zo schoon zijn dat je er praktisch van zou kunnen eten.

De juiste reiniger voor de klus

Het is een veel voorkomende misvatting dat meer zeep gelijk staat aan schonere vloeren. Te veel zeep laat namelijk een plakkerig residu achter, wat alleen maar meer vuil kan vasthouden. Of u nu kiest voor een zelfgemaakte of commerciële reiniger, kies degene die het beste bij uw vloertype past en gebruik deze spaarzaam.

Hardhout

Controleer of de vloeren bij u thuis afgewerkt zijn met was of polyurethaan. Als uw vloeren zijn verzegeld met polyurethaan, gebruik dan een milde of pH-neutrale zeep met water. Vermijd schoonmaakproducten (natuurlijk of commercieel) met zure toevoegingen, die het hout na verloop van tijd kunnen aantasten. Als uw vloeren in de was gezet zijn, gebruik dan maximaal één keer per week een vochtige (bijna droge) dweil – zelfs een kleine hoeveelheid water kan kromtrekken veroorzaken.

Laminaat

Net als bij hardhout geldt ook hier minder als het om water gaat; je wilt voorkomen dat het onder de laminaatplanken doorsijpelt. Probeer vochtig dweilen en vlekken reinigen, maar gebruik nooit een commerciële vloerreiniger met polijstmiddel.

Vinyl

Een van de beste reinigingsmiddelen voor dit vloeroppervlak is een oplossing van appelciderazijn en water. Door zijn zuurgraad helpt azijn om vuil te verwijderen zonder een opeenhoping achter te laten en desinfecteert het tegelijkertijd.

Linoleum

Niet zo veerkrachtig als vinyl, dit vloeroppervlak heeft een mildere reiniging nodig. Meng een paar druppels afwasmiddel met heet water in een spuitfles en spray het oppervlak vervolgens sectie voor sectie. Werk af door over de vloer te gaan met schoon water uit een vochtige dweil.

Steentegel

Dweil met een reiniger die pH-neutraal is en niet-chelaatvormend. Dit reageert namelijk anders met de mineralen in de steen. Sla bleekmiddel, ammoniak en azijn over, want zelfs kleine hoeveelheden kunnen de afdichting op stenen tegel vloeren beschadigen.

Keramische tegels

Witte azijn en water vormen een effectieve, geurverwijderende, niet-giftige reiniger voor dit vloeroppervlak – ideaal voor huishoudens met huisdieren en kinderen.

Steek het door de wringer

Een snaren dweil, of “jacht dweil”, is waar de meeste mensen aan denken als ze denken aan “dweil”. Een spons dweil is echter het overwegen waard, afhankelijk van uw vloertype. Houd er bij het kiezen tussen de twee rekening mee dat snaren moppen grote hoeveelheden water absorberen, zodat ze meerdere keren moeten worden uitgewrongen, terwijl een spons dweil veel minder water vasthoudt, waardoor het ideaal is voor hardhout en laminaatvloeren.

Nadat u uw dweil type hebt gekozen, dompelt u de dweil in uw reinigingsoplossing zodat deze tot aan de bovenkant van het hoofd is ondergedompeld. Laat de dweil de reiniger opnemen en wring vervolgens zoveel mogelijk vocht uit. Onthoud dat u de dweil vochtig wilt hebben, niet nat. In sommige gevallen, zoals bij hardhouten vloeren, laminaat en linoleum, moet de dweil meerdere keren worden uitgewrongen totdat deze bijna droog is.

Twee emmers zijn beter dan één

Hier is een hygiënische tip: gebruik een emmer voor het spoelen en een voor de reiniger. Door de vuile dweil in een aparte spoelemmer te dompelen, kunt u het water uitwringen zonder de wasmiddelemmer te verontreinigen met vuil dat is opgenomen. Wanneer het water in een van beide emmers te vuil wordt, vervang het dan, maar gooi de oude batch niet zomaar in de gootsteen. Dweilwater zit vol met ziektekiemen en vuil, dus gooi het weg door het toilet – niet in hetzelfde bakje dat je gebruikt om je kip en groenten af ​​te spoelen tijdens de maaltijdbereiding van vanavond.

Veeg in de goede richting

Begin in een hoek van de kamer met dweilen alsof je de vloer schildert, en werk terug naar een deur om te voorkomen dat je een stuk dat je net hebt schoongemaakt weer vies maakt. Wat ook belangrijk is, let op manier waarop je dweilt. Veeg bij hardhouten vloeren in de richting van de houtnerf; voor vloeren met een meer gestructureerd oppervlak, veeg in kleine achtjes. Als je hardnekkige plekken tegenkomt die gewoon niet schoon worden, ga er dan terug met wat schoonmaakmiddel en een doek nadat je een volledige pas op de vloer hebt voltooid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *