Is het kantoor ook toe aan een nieuwe inrichting? Pak dit dan slim aan!

author
2 minuuts, 37 tweedes Lees

Wanneer jouw kantoor aan een nieuwe inrichting toe is, is het belangrijk om deze klus grondig aan te pakken. Naast verhoogd comfort door modernere kantoormeubels aan te schaffen, is een herinrichting van een kantoor een ideaal moment om ook kritisch te kijken naar het energieverbruik in het kantoorgebouw. Waarom is een slimme herinrichting van jouw kantoor zo belangrijk? En hoe kun je dit slim doen?

Het belang van een comfortabele inrichting van kantoren 

Het goed, comfortabel en efficiënt inrichten van kantoren en bedrijfsruimtes, kan tot een aanzienlijk besparing leiden. Het kantoor comfortabel inrichten kan op uiteenlopende manieren. Goed kantoormeubilair gebruiken, het kantoor goed ventileren en hygiënisch houden van het gebouw leidt bijvoorbeeld tot medewerkers die gezonder en gemotiveerder zijn. Hierdoor neemt niet alleen het ziekteverzuim af, maar krijgen tegelijk de motivatie en productiviteit een stevige impuls.

Kies daarom voor ergonomisch verantwoord kantoormeubilair, zoals een zit-sta bureau (die jouw personeel fit houdt), een goed ventilatiesysteem en het gebruik van planten op kantoor. Enkele planten op kantoor zorgen ervoor dat de lucht gezuiverd wordt en, zo blijkt uit onderzoek, is tevens goed voor het mentale welbevinden van jouw medewerkers. Ten slotte is het verstandig om ervoor te zorgen dat er voldoende licht in de kantoorruimte is.

Het liefst natuurlijk licht van buiten. Is dat niet mogelijk, kies dan voor speciale kantoor lampen die goed zijn voor het geestelijk welzijn van jouw personeel.

Het belang van een energiezuinige en efficiënte kantoorruimte

Slimme ondernemers en investeerders zetten naast een comfortabele kantoorinrichting ook in op het laag houden van de vaste lasten van hun bedrijf. Hierdoor bouwen ze een extra buffer op, die in tijden van crisis (zoals nu het coronavirus) hun redding kan zijn. Sowieso leidt het reduceren van de vast lasten tot een belangrijke kostenreductie, nog los van het feit dat natuurlijk iedereen graag zo milieuvriendelijk mogelijk onderneemt.

Zo kan het verlagen van de energiekosten, door zakelijke energie vergelijken op easyswitch.nl, tot een aanzienlijk besparing leiden. Een overstap is interessant voor grote kantoren, bedrijven en fabrieken, maar ook voor kleine ondernemingen, zzp’ers of particulieren. Zeker in grotere kantoorgebouwen en bedrijven kan een overstap honderden tot wel duizenden euro’s per jaar opleveren. Geld dat je anders kwijt geweest was. Vergelijk energie eenvoudig, binnen enkele minuten is de overstap gedaan en het belangrijkste; er is een hoop geld bespaart. 

Besteed aandacht aan goede computerapparatuur

Een belangrijk punt van aandacht in kantoorgebouwen op het niveau van inrichting, is het type computers waarop jouw personeel werkt. Als ondernemer kun je beter iets meer uitgeven aan kwaliteits computers die lang meegaan en energievriendelijk zijn, dan na verloop van tijd met computerproblemen of hoge kosten te maken te krijgen.

Een lichtgekleurd kantoor voelt warmer en gezelliger aan

Zorg er ten slotte ook voor dat de kantoorruimte die je opnieuw gaat inrichten, een lichte kleur krijgt. Door te kiezen voor lichte kleurtinten oogt de ruimte groter, warmer en gezelliger. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat lichte kantoren leiden tot personeel dat zich prettiger voelt en aanzienlijk productiever is. En dat is natuurlijk een goede reden om jouw kantoorruimte van nieuwe, licht behang te voorzien of een likje verf te geven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *