Wat kost het huren van zonnepanelen?

author
2 minuuts, 16 tweedes Lees

Zonnepanelen zijn de laatste tien jaar enorm gestegen in hun populariteit. Het zijn panelen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Dit kan enorm gunstig zijn wanneer je gebruik onder de opgewekte elektriciteit ligt aangezien je dan zelf geen elektriciteit hoeft te betalen.

Toch is de aanschaf van een zonnepaneel al snel duurder dan je zelf had voorzien omdat je achteraf toch meer verbruikt dan je voor ogen had. Tegenwoordig kan je ook zonnepanelen huren, zo hoef je je bankrekening niet leeg te trekken voor een aantal zonnepanelen maar pluk je toch de voordelen ervan. In dit artikel lees je hoe duur het is om zonnepanelen te huren en hoe voordelig dit eigenlijk is.

De voordelen van het huren van zonnepanelen

Het grote voordeel van zonnepanelen huren in plaats van kopen is dat je niet een enorm bedrag in één keer hoeft op te hoesten. Je hoeft niet een enorm budget te hebben om zonnepanelen te kunnen huren. Wanneer je zonnepanelen huurt wordt alles voor je geregeld. Van de installatie tot het onderhoud. Bij een verhuurder draait het dan ook om hun winst natuurlijk waardoor zij de beste zonnepanelen op jouw dak zetten met een aantrekkelijk rendement.

Zonnepanelen gaan niet oneindig mee, ze hebben meestal na 12 jaar een vervanging nodig. In het geval dat de zonnepanelen dan van jezelf zijn moet je dus een aantal (of soms zelfs alle) zonnepanelen vervangen. Dit kost je dan weer enorm veel geld. Als je zonnepanelen zou huren hoef je dit niet zelf te betalen. De vervangingskosten zijn altijd voor rekening van de verhuurder. Er zullen dan ook geen onverwachtse kosten voor jou van toepassing zijn. Stel je voor er is een klein defect in één van de zonnepanelen, dan hoef je dit defect niet zelf te betalen. Dit is een enorm voordeel van het huren van zonnepanelen.

De kosten van zonnepanelen huren

De gemiddelde kosten van het huren van zonnepanelen verschillen in het aantal zonnepanelen wat je graag op je dak zou willen hebben. De gemiddelde huurprijs van 2 zonnepanelen ligt tussen de 10 euro en twaalf euro per maand terwijl 10 zonnepanelen op je dak tussen de 40 euro en de 60 euro per maand ligt.

Wat je dan ook niet moet vergeten is dat wanneer je zonnepanelen huurt je een hogere maandelijkse prijs betaald dan wanneer je ze zou kopen. Dit zorgt ervoor dat je ook langer doet over het terugverdienen van het geld wat je in de zonnepanelen steekt. Hiervoor moet je ongeveer 2 jaar rekenen, maar er zijn ook situaties waarin dit op kan lopen tot wel 4 jaar. Ondanks deze tijd is het huren van zonnepanelen nog steeds heel voordelig, zeker in het onderhoud. Op lange termijn is het huren enorm voordelig en wordt dit meer aangeraden dan het kopen van zonnepanelen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *