Zo pas je betonlook toe in je interieur

author
1 minuut, 57 tweedes Lees

Bij betonlook denken de meeste mensen aan een rustig en strak interieur. Toch vinden veel mensen de typische betonlook kleuren wit, grijs en antraciet wat saai. Het geeft het interieur weinig leven voor je gevoel. Maar als je de betonlook op de juiste manier combineert, kan dit veel verschil maken. In deze blog leggen we uit hoe je betonlook combineert met verschillende kleuren en materialen. 

Welke kleur past bij beton? 

Groen behoort tot de aardetinten. Juist daarom past deze kleur ook goed bij de betonlook. Er zijn natuurlijk veel verschillende tinten groen en niet elke soort past even goed bij beton. Je kunt het beste gaan voor olijfgroen en bosgroen. Deze warmere varianten van groen combineren geweldig met grijs en wit. Vergeet daarnaast ook planten niet! Zeker grote blikvangers passen uitstekend bij de moderne uitstraling van betonlook. 

Andere kleuren die uitstekend samengaan met de betonlook zijn grijs en blauw. Voor de kleur grijs geldt, dat deze ook in allerlei tinten voorkomt. Als je deze verschillende tinten afwisselt, maak je de ruimte automatisch warmer en dynamischer. Blauw past ook goed bij grijs en beton. Kies ervoor bijvoorbeeld voor om een betonlook eettafel te combineren met blauwe eetkamerstoelen.    

Beton en hout: een gouden combinatie

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is betonlook is zeker ook te combineren met hout. Combineer betonlook meubelen met houten meubelen, of kies voor meubelen waarin beton is gecombineerd met hout. Hout kan als levend materiaal het moderne en koud ogende beton warmer maken. Ook brengt dit materiaal rust, levendigheid en warmte in je interieur. Samen met beton zorgt dit dus voor een mooie balans in je inrichting. 

Durf te combineren

Zoals blauw een tegenpool is, zo zijn er veel kleuren en materialen die tegenpolen zijn van de betonlook. Kijk dus zeker verder dan alleen de kleur blauw en let ook op materialen. Een stoffen stoel bij een betonlook tafel maakt deze juist compleet. Al met al kun je er een bonte verzameling van maken en genieten van contrasten als het gaat om de betonlook. 

Speel met lijnen, kleuren en materialen. Dit past ook helemaal in de huidige industriële woontrend. Vaak zijn er meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken. Werken met contrasten, verschillende kleurtinten en planten zorgt ervoor dat je prachtige onverwachte combinaties krijgt. Dit maakt jouw interieur niet alleen mooi, maar ook uniek. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *