De schoonmaakmiddelen van de toekomst

author
1 minuut, 43 tweedes Lees

Het is een trend van nu; de discussie over de schoonmaakmiddelen van de toekomst. Een discussie waar wij met dit artikel graag op inhaken. Hoe zullen schoonmaakmiddelen zich de komende jaren gaan ontwikkelen? Worden schoonmaakmiddelen duurzamer en kunnen producten zichzelf schoonmaken in de toekomst? Al deze vragen proberen wij zo goed mogelijk te beantwoorden met dit blog. Gezien de huidige situatie over de hele wereld zal schoonmaken belangrijker worden dan ooit!

Duurzame schoonmaakmiddelen

Deze trend binnen de schoonmaakmiddelen is al even aan de gang. Niet alleen omdat mensen drang voelen om over te stappen van milieuvervuilende schoonmaakmiddelen naar duurzame, biologische middelen. Maar ook de strenge regelgeving omtrent de productie en handel in chemische stoffen vanuit de EU speelt hierin een belangrijke rol. Het is niet alleen beter voor de planeet waar wij op leven maar ook voor de mensen die schoonmaakmiddelen gebruiken. Geen giftige en chemische stoffen meer dat de producten vaak ook nog goedkoper maakt!

Nano schoonmaakmiddelen

Kijk, dat klinkt al alsof we in 2030 leven! Nano schoonmaakmiddelen zijn echter nu al in omloop. Ondanks dat nanodeeltjes zowel positieve als negatieve reacties oproepen bij het grote publiek bestaan er al schoonmaakmiddelen waarin nanotechnologie wordt gebruikt. 

Schoonmaakmiddelen met nanodeeltjes werkt soortgelijk al nanocoatings bij verf. Doordat het middel siliciumketens bevat, hecht de vloeistof zich velen malen beter aan het te reinigen oppervlak. Hierdoor ontstaat een heel dun schild dat ervoor zorgt dat het oppervlak vuil- en waterafstotend wordt en er dus minder vaak hoeft worden schoongemaakt. 

Robots? Echt?

Iedereen kent Wall-E toch wel? De door Pixar bedachte robot die de wereld probeert op te ruimen terwijl alle mensen veilig in de ruimte wonen? Zoiets kun je in de toekomst op het gebied van schoonmaakmiddelen verwachten. Echter lijkt dit fictieve verhaal nog mijlen ver weg maar niets is minder waar. 

Tegenwoordig maken wij al gebruik van dergelijke schoonmaakmiddelen zoals de automatische stofzuiger die de hele kamer voor u zuigt terwijl u lekker een filmpje zit te kijken. Of een robot die automatisch uw was opvouwt? Een klik op de knop en u heeft er een in huis!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *