Blog

De verschillende soorten raambekleding op een rijtje

Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten raambekleding, raambekleding schuifpui, maar ook raambekleding badkamer. Eigenlijk hebben ze voor ieder raam wel iets. Je kunt kiezen voor raamfolie, maar ook voor gordijnen. Er zijn ontzettend veel soorten en maten en we zetten ze hier even voor je op een rijtje.

Rolgordijnen

Een van de bekendste raambekleding is dan toch wel de rolgordijnen. Het makkelijke hieraan is dat je zelf kunt kiezen hoever je deze opendoet. Rolgordijnen hangen horizontaal, het fijne hieraan is dat je deze dus precies voor het zonlicht kunt hangen. Bij normale gordijnen moeten ze helemaal open of helemaal dicht, maar deze kun je iets meer zelf verstellen. Je hebt ze in verschillende kleuren en passen bij elk raam.

Jaloezieën

Wil je gaan voor een iets specialere vorm van raambekleding die wat meer luxe uitstraalt? Dat moet je gaan voor jaloezieën. Jaloezieën kun je horizontaal en verticaal ophangen, dat kun je zelf beslissen. Je hebt ze ook in verschillende kleuren en je kunt deze dus aanpassen naar eigen smaak. Ook deze kun je aanpassen aan de stand van de zon en helpt hierbij aan de verkoeling van je huis. Overigens staan deze soort raambekleding ook nog eens supermooi in je woning.

Siergordijnen

Normale gordijnen kennen we allemaal. Je hebt ontzettend veel soorten. Zo heb je dikke gordijnen, maar ook dunne. Veel kleuren, patronen en maten. Je hebt gordijnen om het zonlicht te vermijden en privacy te creëren, maar je hebt ook siergordijnen. Deze zijn meestal licht doorlatend. Hierachter kun je dan weer iets hangen wel verduisterend is. Deze gordijnen zijn dus echt puur voor de sier en dienen als decoratie in je woning.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn eigenlijk ook een soort rolgordijnen, het enige is dat deze zichzelf niet oprollen maar opvouwen. Dit is dus vooral een kwestie van smaak. In principe zijn rolgordijnen en vouwgordijnen dus hetzelfde.

Plissé

Een plissé is een handige en sierlijke gordijn. Deze gordijn kun je zelf verstellen en het handige aan deze raamdecoratie is dat je het ook in het midden kunt hangen. Een plissé kan dus niet alleen omhoog en omlaag maar kun je ook in het midden hangen. Dit kan dus ook mooi als decoratie staan.  Deze soort raambekleding kun je dus nog net iets specifieker aanpassen aan de stand van de zon. Heb je dus grote ramen in je woning kan dit een goede oplossing zijn.