moderne vloer

Vijf moderne vloer soorten voor je woonkamer

author
2 minuuts, 29 tweedes Lees

Bij elk interieur past wel een andere vloersoort. Je kan kiezen tussen tegels, houten vloeren, linoleum en pvc, maar ook het snelle en simpele kliklaminaat. In deze blog behandelen we vijf veelgebruikte manieren om een vloer te leggen. Wat zijn de voordelen en nadelen en welke vloeren zijn het beste qua prijs? En hoe maak je de beste keuze?

Optie 1: Tegeltje tegeltje

Een vloer met tegels – ook wel plavuis genoemd – is erg populair in Nederlandse woonkamers. Het staat niet alleen modern, het is ook nog eens makkelijk schoon te maken. Zeker met vloerverwarming zorgen tegels voor de beste ervaring. Toch zijn er ook nadelen met tegels: kinderen kunnen zich flink bezeren als ze met hun hoofdje op de tegels vallen, veel meer dan met houten- of kunststof vloeren. Ook zal een glas dat uit je hand glipt een val op een tegelvloer nimmer overleven.

Optie 2: Een vliegend tapijt

Je zult wellicht wel denken: tapijt? Dat is toch iets uit de jaren zestig en helemaal niet modern. Nou, tapijt is de laatste jaren weer erg populair. Je zult een vliegende start hebben met jouw interieur als je een warm tapijt voor in je woonkamer aanschaft bij een winkel voor tapijt Apeldoorn. Je hoeft je met tapijt geen zorgen te maken voor koude voeten en het is enorm comfortabel. Zorg wel voor een goede stofzuiger, want een tapijt is soms wat lastig schoon te krijgen. Een glas dat uit je hand glipt overleeft het wel, maar de inhoud ervan krijg je niet zomaar weggepoetst.

Optie 3: Een houten vloer

Een houten vloer met nerven en knoesten is in elke generatie populair en kan gerust ‘tijdloos’ genoemd worden. Met verschillende prachtige designs is het mogelijk om je huiskamer om te toveren in een moderne en stoere woonkamer met nostalgie. Je kunt vloerplanken natuurlijk op verschillende manieren leggen: visgraat, recht of juist overdwars. Ook zijn er veel houttinten waaruit je kan kiezen. Een houten vloer kan op den duur gaan krimpen en zal soms een nieuwe laklaag nodig hebben. Toch isoleert hout ook goed en is het makkelijk schoon te maken. Hout is bovendien niet goedkoop.

Optie 4: Laminaat om te klikken

Kliklaminaat is nog altijd de meest populaire vloer in Nederlandse huiskamers. En dat is niet voor niets: het is een goedkope manier om toch het gevoel van een houten vloer te kopiëren. Bovendien kan je met een beperkte gereedschapskist de vloer al snel en eenvoudig op z’n plaats krijgen. Zelfs mensen met twee linkerhanden kunnen zich wagen aan zo’n project. Beschadigingen zijn echter moeilijk te repareren en veel laminaat kan maar moeilijk tegen water. Ook kun je een laminaatvloer niet lakken.

Optie 5: Ga voor alternatieven

Daarnaast zijn er nog vinyl vloeren, gietvloeren en vloeren van woonbeton. Hoewel sommige van deze vloersoorten in opmars zijn, is het voor de gewone klusjesman maar moeilijk te installeren. Bovendien zijn deze vloersoorten vaak erg duur. Het beste is dus om te kiezen uit laminaat, een houten vloer, warm tapijt of tegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *