Wat is een WTW installatie?

author
2 minuuts, 20 tweedes Lees

Wat is een WTW installatie?

WTW staat voor warmteterugwinning. Met een WTW installatie zorg je ervoor dat je woning een gezond binnenklimaat blijft behouden. De installatie zorgt ervoor dat de lucht in je woning ververst wordt. Hierdoor adem je schone lucht in. Een goed binnenklimaat is belangrijk voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van medebewoners en huisdieren. Een kwart van de Nederlanders ervaart klachten dankzij een slecht binnenklimaat. Een WTW installatie vormt dan een uitstekende oplossing. Een WTW ventilatiesysteem kan ook in de badkamer gebruikt worden. Door de lucht in de badkamer te verversen, voorkom je dat schimmel een kans krijgt om te groeien.

Een WTW installatie is ook een prettig middel om ervoor te zorgen dat je woning op de juiste temperatuur blijft. Het plaatsen van WTW installatie is alleen interessant als je woning verder goed geïnstalleerd is. Is jouw woning niet goed genoeg geïnstalleerd? Dan is een WTW installatie voor de douche wel geschikt. Dit type WTW installatie werkt namelijk met water in plaats van met lucht.

Een WTW installatie bespaart geld

Met een WTW installatie kun je veel geld besparen. Met het ventilatiesysteem zorg je er namelijk voor dat de woning op temperatuur blijft. Hierdoor bespaar je een hoop geld aan stookkosten. Als je voor eerdergenoemde douche WTW installatie kiest, gebruik je veel minder energie om het water te verwarmen. Je kunt op deze manier tot wel 50% minder kosten hebben aan het opwarmen van het water. Op de lange termijn zul je de aanschafprijs er dus weer uithalen, en in de tussentijd profiteer je van een gezond binnenklimaat! Tevens zijn de installaties ook een verstandige keuze in verband met het milieu. Veel mensen doen steeds meer hun best om milieuvriendelijk te leven. Een WTW installatie past perfect binnen het milieuvriendelijke huishouden.

Door wie laat je het systeem installeren?

Als je een WTW installatie laat plaatsen is het belangrijk dat je dit aan vakmensen overlaat. Er zijn diverse professionele bedrijven die de installatie in jouw woning kunnen installeren. Kies voor een transparant en kwalitatief bedrijf. Op deze manier wordt je voldoende geïnformeerd en zal je op de lange termijn veel kosten besparen.

Ben jij benieuwd naar wat jij kunt besparen door een dergelijk systeem te installeren in je woning? Of vraag jij je af of jouw woning goed genoeg geïsoleerd is voor een WTW ventilatiesysteem? Dergelijke vragen die betrekking hebben op jouw persoonlijke situatie, kun je het beste aan een gespecialiseerd bedrijf stellen. Met de meeste installatiebedrijven kun je vrijblijvend contact opnemen. Op deze manier kun je overleggen wat voor jou de beste oplossing is.

Behalve dat je uit verschillende installateurs kunt kiezen, heb je vaak ook de keuze uit verschillende systemen. Het beste kun je voor een systeem kiezen met een goed energielabel en een zo hoog mogelijk rendement.

 

Vergelijkbare berichten